Om oss

DarkLight i Tromsø

Tromsø Tyfon startet opp i Grønnegata 43 på våren i 1996 med Darklight v3.0 laserspillutstyr i en ca 200m2; arena. Thorstein Klingenberg jobbet blant annet for Tromsø Tyfon fra høsten 1996. I 1998 måtte de dessverre legge ned og Tromsø var uten laserspillarena i fire triste år… Vi har dessverre få bilder fra “gamle DarkLight”.

DarkLight AS – 2000-2001

Fra høsten 2000 til sommeren 2001 vandret tankene om å relansere laserspill i Tromsø. Thorstein Klingenberg tok flere kurs forbundet med bedriftsetablering under militærtjenesten med tanke på en mulig oppstart. Høsten 2001 lanserte han ideen for en kamerat, Olle Kaurin, som øyeblikkelig tente på idèen. Ved juletider i 2001 kom sistemann med på laget, Vegard Harila. Sammen ordnet de finansiering via Gjensidige NOR og da de kom over ledige lokaler i samvirkegården var det bare å ta hammeren fatt.


DarkLight AS – 2002

Selskapet “DarkLight AS” ble stiftet 4. Mars 2002 og ombygging av lokalene kunne starte. Lokalene var ca 500m2; areal hos Coop Nord og byggingen av interiøret tok 3 måneder. 
Alt du så rundt deg på gamle DarkLight var bygd av dem selv og de legger til at de ikke hadde noen snekker-erfaring å snakke om fra før. De gjorde det beste ut av deres forutsetninger og de mener selv resultatet ble over all forventning.

Første kunde var IT-avdelingen ved Høyskolen i Tromsø, som leide 5. Juni, kl. 17:00. Et lite stykke Tromsø-historie var et faktum! Egentlig skulle de rekke å få med en av årets store dager, 17. Mai, men de klarte dessverre ikke å komme i land i tide. 


DarkLight AS – 2003

2003 var året da Geir Albertsen kom inn i firmaet ved å kjøpe aksjeposten til Olle Kaurin. Geir er et hav av gode (og noen få dårlige?) ideer og har alltid nye påfunn på lur. De fleste av dem har vist seg å være svært gode nyheter for driftskontoen til DarkLight. 

De utvidet stadig og i påska 2003 kom en internettkafè med 8 moderne PCer med flatskjerm på plass. Dette ble et svært populært tilbud, både blant turister og Tromsøs innbyggere.

Dette året kom også en “Dance Dance Revolution” danseautomat på plass

I 2003 fikk de kontakt med et annet lasersenter i Norge, Wasteland AS i Bergen. Derfra kom også ideen å starte med softgunsalg. Det viser seg nemlig at softguns er som hånd i hanske til laserspill. Salget startet sånn smått i slutten av 2003. 

De startet også, som en av de første i Tromsø, med avvikling av hele bursdagsfeiringer med laserspill, pizza, brus og dessert. Yonas leverte pizza, DarkLight sto for resten. 

DarkLight AS – 2004

I 2004 startet de med softgunspilling i laserspillarenaen. Softgunsalget når nye høyder og 2004 ble et meget bra år, både for softgun og for DarkLight generelt. Bursdagspakken ble stadig mer populær. 

 DarkLight AS – 2005

De utvidet underholdningstilbudet til å inkludere et airhockeybord og to flipperspillautomater. I tillegg ble utstyret oppgradert til DarkLight v5.0! Versjon 5.0 er Rolls Roycen av laserspillutstyr og de var en av bare 5 slike arenaer i europa! 

Mot slutten av 2005 innledet de et samarbeid med Dolly Dimples i Tromsø om levering av pizza til deres stadig mer populære bursdagspakker. Dolly viste seg å være en svært pålitelig leverandør som leverer et kvalitetsprodukt deres kunder likte meget godt! 

DarkLight AS – 2006

DarkLight suser videre som aldri før, de satt stadig nye rekorder og spesielt deres bursdagspakke har virkelig “tatt av”. 

Sommeren 2006 satte de også igang en omfattende ombygging av arenaen. Det var på tide å tenke helt nytt istedet for å bare gjøre mindre endringer som tidligere. Høsten 2006 sto en helt ny arena klar.

De kjøper også ut DDR dansemaskinen slik at de nå eier alle underholdningsproduktene de tilbyr. I tillegg ga de den en lett oppgradering til DDR Extreme. 

DarkLight AS – 2007

 De fortsetter å være store på det de er gode på, bursdagsfeiringer på DarkLight er en “hit” blant alle unge. De utvider også utvalget i underholdningsautomater med et Fusballbord fra Garlando. 

DarkLight har vært fast sponsor av Tromsøs største rusfrie arrangement, TromsøLAN, i en årrekke. Det trekker hvert år flere hundre deltakere som hver har med seg sin egen PC for spilling og utvekskling av data. I 2007 har TromsøLAN vokst seg ut av hele 5 lokaler og endt opp i Tromsøhallen. Arrangementet utvides for hvert år og som en følge av det har DarkLight valgt å utvide sin satsning og bidrar i stor grad til å gjøre arrangementet mulig.


DarkLight AS – 2008

Arenaen fikk seg en makeover i 2008. Endringene er ikke så store som i 2006 men de har fått en mer balansert arena med tanke på lagspill der det er om å gjøre å ta motstanderens base. I tillegg ble det store endringer på lyssettingen med både flytting av eksisterende utstyr samt supplering med endel nytt. 


DarkLight AS – 2009

Arenaen utvikles videre, blant annet med nytt LED-basert utstyr. Kvaliteten og bruksområdene for LED-baserte scenelys har blitt mye bedre. De som hadde lange driftstider nyter godt av å få eliminert behovet for pærebytter med kostnadene det medfører. De har også byttet ut deres nå snart 10 år gamle LeMaitre G300 røykmaskin. Valget falt til slutt på en Antari X310 levert av Arctic Event.

DarkLight AS – 2012

2012 var året domusbygget måtte vike plass for “Kystens hus” og de sa seg fornøyd med 10 år med laserspill. 30. November var deres siste dag i drift.

DarkLight AS – 2014-2015

2014 var året Brynjar Johansen bestemte seg for å gjenåpne konseptet. Selskapet ble stiftet 8. Desember. Påsken 2015 overtok vi lokaler på Kræmer og vi startet byggingen av arenaen. Brynjar er ansvarlig for drift, mens Thorstein Klingenberg tar styreledervervet. Åpningsdatoen ble 3. juli 2015 og folk strømmet på da vi åpnet dørene. Siden da har aktiviteten vært over all forventning.

DarkLight AS – 2016

I 2016 ble det en uheldig vending i historien. Huseier fikk bråttom med å rive bygget da de vant anbudet med Statens Vegvesen. Vi holdt hodet hevet og gratulerte de, men selv stod vi plutselig uten lokaliteter etter kun et knapt år på Stakkevollvegen. Jakten etter nytt lokale startet og etterhvert fant vi lokaliteter i Søren Zakariassensgate på rundt 400 kvm. De var litt mindre enn det vi hadde, men vi kompenserer med litt mindre kafè, og litt større arena. Det første året ga oss mersmak og bekreftet at DarkLight har vært savnet i Tromsø. Brynjar fortsatte med ansvaret for drift, i mens Thorstein fortsatte i styreledervervet.

Touchdown Tromsø AS – 2019

I 2017 ble det tøft med flytting etter bare et år med drift på Stakkevollvegen. Vi valgte derfor å gi oss i mens leken var god i April 2017. Laser-tag i Tromsø var nå borte, men tankene om noe nytt og større ble vekt til liv.

Jakten på nye lokaler begynte sånn smått i Juli 2018. Mot slutten av året ble det endelig enighet mellom Touchdown Tromsø AS og ANS Normaskin om lokaler på ca 500m2 i Heilovegen 6. Med oppsigelse levert arbeidsgiver og gravid samboer tenkte Brynjar at timingen kunne ikke vært bedre. Med på laget er Brynjars samboer Tina C. H. Andersen, Brynjars far Yngve Lorentsen og sin gode kompis Christian Johansen, som tidligere har vært med å gjort endringer i arenaen og kjente godt til konseptet.

16 vester, 3 GEMs og 300m2 arena ble fasiten. Samtidig satses det hardt mot arrangement og bursdagsfeiringer. Nærmere 180kvm med lokaler står klart til bursdagsfeiringer og andre arrangement. Arenaen er fylt med tema-områder, intelligente og statiske LED-lys, UV lys, røykmaskin og sinnsyk lyd. Alt levert av Thomann i Tyskland. Åpningsdato ble satt til 9 mars 2019. Vi er tilbake og tilbyr Laser-Tag med V5 utstyr fra DarkLight Ltd i England. Vi har også kjøpt en prototype av V7 utstyret dems og kan besiktes i vårt lokale. Kanskje går vi til innkjøp av V7 i fremtiden.